PROFESSIONELE  brainstorm methoden

geven u de CREATIEVE IDEEËN die u nodig heeft!


Maak een afspraak!

Brainstorm methoden doordacht toepassen!

Er zijn in de loop der jaren namelijk tientallen brainstorm methoden bedacht, zoals bijvoorbeeld Mindmapping, Triz, Sit, Scamper, Lateraal Denken, Zes Denkhoeden, Matec, Synectics, BrainWriting, Biomimicry, etc etc. Maar wat zeggen al die namen nu eigenlijk? Wij helpen u om brainstorm methoden doordacht toe te passen.

Welke brainstorm methoden gebruiken we?

De kunst is om te weten wanneer je welke technieken het beste kunt toepassen. KreaNova weet de weg in de verschillende brainstorm methoden. Bovendien combineren wij de inzet van brainstorm methoden met bijpassende tools, die de werking van de techniek bevorderen. KreaNova maakt gebruik van een eigen brainstormproces (IdeaChallenger) met een breed assortiment aan technieken.

Dankzij brainstorm methoden altijd nieuwe ideeën!

Een brainstorm omvat véél meer dan het roepen van een paar spelregels en het laten opschrijven van wat wilde ideeën. KreaNova is hierin als geen ander gespecialiseerd. En omdat elke vraag en elke organisatie uniek is, ontwerpen wij elke sessie op maat. In overleg met u als opdrachtgever bepalen we welke resultaten de brainstorm moet opleveren. Vervolgens werken we daar doelgericht naar toe. Na een grondige intake ontwerpen wij de challenge (startvraag) en het proces voor de brainstorm begeleiding. Ook adviseren wij over de groepssamenstelling en praktische zaken zoals de selectie van locatie en faciliteiten.

Onze inzet:

 • Grondige bedrijfskundige probleemanalyse vooraf
 • Daardoor de juiste antwoorden op de juiste vragen
 • Slimme inzet van tools en technieken
 • Energiek creatief klimaat tijdens de sessie
 • Duidelijk proces en spelregels
 • Geen ‘ja maar’ of ‘welles / nietes’ discussies

Uw resultaten:

 • Evenwichtige inbreng van alle deelnemers
 • Tientallen nieuwe ideeën en inzichten
 • Een ranking van alle ideeën
 • Concreet uitgewerkte oplossingsconcepten
 • Duidelijke realisatie-roadmap
 • Enthousiasme en momentum in uw team

tools en technieken

Idea Challenger: Een doordacht proces om méér ideeën en kwalitatief betere ideeën te genereren
Concept Visualisatie: Een vertaling van de uitgewerkte ideeën en concepten naar een krachtige visual
ActionPlanner: een strakke tool voor het opstellen van de realisatie roadmap

opdrachtgevers

projecten

DSM Keltan Innovation Contest – BouwKennis Jaarbijeenkomst Lezing Business Creativity – Geriatrisch Netwerk Zuid Holland Noord Brainstorm Innovatie Ouderenzorg – Gemeente Delft Begeleiding Sector Reorganisatie – PilloPak Productinnovatie BrainStorm – Lantor Productinnovatie Brainstorm – Schöck Product Innovatie Brainstorm – LVOH/LOVAH Megabrainstorm Verbetering Huisartsenopleiding – Nationale Politie Begeleiding Innovatieambitie en Strategie – Quantore Brainstorm Distributiekanaal – Hogeschool Zuyd Gastcollege Business Creativity – ASR Training Creatief Denken – NCSI Brainstorm Innovation Expedition – Milieudienst Cuijk Innovatiestrategie – Milieudienst Utrecht Innovatie Coaching – TNT Innight Begeleiding Innovatieplatform – Achmea Vitale Training Creatief Denken […]

Ruim
0
organisaties gingen u voor
ProRail
Consumentenbond
Alliander
Robeco
Tom Tom
Vesteda
Movares
Achmea
Akzo Nobel
TNT
ASR
Quantore
Lovah
Politie

over ons

KreaNova (opgericht 2002) is gespecialiseerd in innovatievermogen en zakelijke creativiteit. Wij zijn een team van bevlogen professionals in bedrijfskunde, economie, marketing en communicatie met een gedeelde passie voor creativiteit, innovatie en verandering. Met de 100% overtuiging dat elke organisatie beschikt over een onuitputtelijke bron aan nieuwe en waardevolle ideeën. Samen helpen wij u aan de benodigde ‘mindset, skillset en toolset’ om deze bron aan te kunnen boren en de ideeën om te zetten in nieuwe producten, diensten en processen.

“KreaNova heeft een persoonlijke en praktische aanpak. Innovatie & creativiteit zijn hun specialisme. Dit in tegenstelling tot andere bureaus waar deze onderwerpen slechts een onderdeel vormen van het totale pakket. Met name de doelgerichtheid waarderen wij.”Nico Bossenbroek Director ICS & Strategy, TNT Innight

contact

Voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, of voor het aanvragen van een offerte kunt u het formulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook even bellen: 088 – 700 5000.