Innovatieaanpak voor Proponent

Proponent heeft de ambitie om de meest toonaangevende distributeur voor vliegtuigonderdelen ter wereld te zijn. Zij doen er alles aan hun relaties te helpen om wereldwijd vliegtuigen in de lucht te houden met behulp van een product- en dienstenportfolio van meer dan 400.000 items van hoge kwaliteit, die op tijd en overal ter wereld geleverd worden. Voor Proponent is innovatie van levensbelang om hun ambities waar te kunnen maken.

Wat was de vraag?

Aangezien Proponent recent is ontstaan vanuit een fusie van twee organisaties, was er veel behoefte om de gang van zaken binnen de verschillende onderdelen op één lijn te krijgen en om een centrale aanpak voor innovatie te ontwikkelen. KreaNova is gevraagd om te ondersteunen met advies en training op het gebied van innovatiemanagement.

Wat hebben we gedaan?

Hiertoe is een serie van online en offline sessies en trainingen gehouden met meer dan 100 medewerkers in Nederland, USA en HongKong. Er is gewerkt met diverse canvassen en formats voor het in kaart brengen van veranderkrachten, innovationdrivers en -killers, en voor het opstellen van verbetermaatregelen.

Wat was het resultaat?

De sessies met het MT hebben geleid tot het opstellen van een innovatieaanpak, die verder door middel van training in de organisatie is uitgerold. De diverse teams hebben deze aanpak geïntegreerd met de bestaande continu verbeteren methode.